#Zelfliefde

Tijdens mijn eerste solo aflevering bracht ik het thema zelfliefde naar voor. Dit was ook een thema waarop ik veel reacties heb mogen ontvangen in mijn fb groep Vrouwen aan Tafel. Op elk thema kunnen de vrouwen aan onze tafel daarop reageren. Zelfliefde is toch wel een dingetje: Ongelooflijk hoe vrouwen d’r constant zitten tegen te struggelen. Wat maakt dat we het daar zo moeilijk mee hebben? Ja, ik hou van mezelf, ik heb mezelf lief. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Het is mij ook overkomen, eigenlijk heb ik zo een hele lange periode gehad dat ik mij niet goed in mijn vel voelde. Niets ging vanzelf, liefde voor mezelf was er helemaal niet, terwijl ik enorm veel liefde voor mijn kinderen had en nog steeds heb.

“Zelfliefde is toch wel een dingetje”

Ik mankeerde heel veel zelfliefde, ik vond mezelf lelijk, stom, te dik, te….. nog een hele boel. Mijn werk was meer dan ok. Had een mooie functie in de scheepvaart, het was geen job van nine to five maar toch was het enorm leutig om te doen. Had eigenlijk alles om me gelukkig te voelen maar er was iets wat ik niet had….. Zelfliefde.

“Ik vond mezelf lelijk, stom, te dik, te…..”

Op een gegeven dag kwam ik in contact met een coach, dat was nog voor ikzelf coach was.

Ik vond haar directe aanpak geweldig! Ze gaf me opdrachten mee en de eerste opdracht was om elke ochtend voor de spiegel te staan, in mijn ogen te kijken en tegen mezelf te zeggen, je ziet er goed.  Uiteraard zag ik er niet goed uit. Wallen onder mijn ogen, huilen stond me dichter dan lachen en ik leek 10 jaar ouder. Na een week, anderhalve week veranderde er iets. . Ik voelde me beter, ik zag er veel beter uit. Op een gegeven moment begon ik in de spiegel te lachen tegen mezelf.

“Huilen stond me dichter dan lachen”

De volgende oefening bracht me nog meer uit mijn comfortzone. Meerdere malen per dag mezelf omhelzen en zeggen “Ik hou van mezelf” en “Ik waardeer mezelf”. Het voelde raar en niet comfortabel maar toch ging ik er mee door en doe dit nog steeds. Fantastisch hoe ik nu van mezelf hou en mezelf waardeer!

“Ik hou van mezelf” en “Ik waardeer mezelf”

Om te starten met zelfliefde te ontwikkelen raad ik deze 2 oefeningen aan.  Tijdens mijn volgende afleveringen zullen nog meer tips & tricks te revue passeren. Want is het niet zo als je je mindset veranderd komt er iets in beweging.  Positief denken over jezelf komt je fysieke en mentale lichaam ten goede. Het enige moment om met zelfliefde aan de slag te gaan is NU. Veel succes.

En remember, Jij bent goed zoals je bent.

Warme groet,

Nathalie